SON DAKİKA

İÇERİK ÜRETİMİNDE YAPAY ZEKA KULLANIMI

Yapay zeka son bir yılda hayatlarımıza adeta bir kahraman gibi giriş yaptı. Aslında pek çok alanda yapay zeka araçları uzun süredir kullanılıyordu. Fakat son kullanıcı olarak yapay zekaya ulaşıp onu basit bir şekilde kullanabilmek bizleri mest etti. Elbette her yeni teknoloji gibi yapay zeka da yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Sektörümüzü ilgilendiren en önemli tartışma ise yapay zeka ile içerik üretimi konusu oldu. 

içerik üretimi AI



YAPAY ZEKA İLE NASIL İÇERİK ÜRETİLİR?

İçerik denince aklımıza yazılı ve görsel olmak üzere 2 çeşit içerik geliyor. Yazılı içerik üretimi için şu an en meşhur araçların başındaysa ChatGPT bulunuyor. Bu araç üzerinden ( https://chat.openai.com/chat ) pek çok dilde içerik üretiminde bulunabilirsiniz. Üstelik yapay zeka ile içerik üretmek için teknoloji anlamında çok da derin bir bilgiye sahip olmaya ihtiyacınız yok. Standart bir internet kullanıcısı rahatlıkla dilediği içerikleri üretebilir. Görsel içerik üretimi içinse şu an en meşhur üretim aracı konumunda Midjourney bulunuyor. Discord ile entegre bir şekilde kullanılan araç dilediğinizi görseli sadece yazarak üretmenize olanak tanıyor. 

YAPAY ZEKA İLE İÇERİK ÜRETİMİNİN FAYDALARI

ChatGPT ile içerik üretmenin en büyük faydası bizlere zamandan tasarruf imkanı sağlamasıdır. Ayrıca Google üzerinden araştırma yapıp uzun sürelerde ulaşacağımız bilgiye saniyeler içerisinde ulaşırız. Bunun yanında ChatGPT iyi bir tercüman görevi görür. Yazdığımız içerikleri bu araç sayesinde çeşitli dillere çevirebiliriz. 

yapay zeka gelişimi


ChatGPT'nin ürettiği içerikleri direkt olarak kullanmak şu an için çok sağlıklı olmasa da içeriğin iskeletini oluşturma konusunda da bizlere çok yardımcı olabilir. Örneğin gayrimenkul alanında bir blog açmak istiyoruz. Yahut bu alanda hizmet veren bir şirketimiz var ve şirketimiz için içerikler üretmek istiyoruz. Fakat hangi konuları ele almalıyız, nasıl bir yol izlemeliyiz diye kaygılarımız var. Hemen ChatGPT'yi açıyoruz ve "benim için gayrimenkul alım, satım, kiralama konularında blog yazısı başlıkları hazırlar mısın?" yazıyoruz. 

Karşımıza şöyle bir sonuç getiriyor:

-Gayrimenkul Yatırımı Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler 
-Emlak Piyasasındaki Son Trendler ve Fırsatlar 
-Gayrimenkul Satın Alma Süreci ve Püf Noktaları 
-Ev Kiralama: Kiracı ve Ev Sahibi Açısından Bakış Açısı 
-Gayrimenkul Yatırımı İçin En İyi Finansman Seçenekleri 
-Kiralık Ev Bulma Rehberi: Bütçenize Uygun Ev Nasıl Bulunur? 
-Yatırım Amaçlı Emlak Satın Alma İpuçları 
-Gayrimenkul Değerleme: Evinizin Değerini Nasıl Belirlersiniz? 
-Kiralık Evde Oturma Süresi ve Uzun Vadeli Kiralama Seçenekleri 
-Gayrimenkul Satışında Başarılı Olmak İçin İpuçları ve Taktikler

İçeriklerimizin başlıkları 10 saniye içerisinde hazır. Artık bu başlıklar üzerinden gidebilir ve yine yapay zekadan yardım alarak içeriklerimizi oluşturabiliriz.


içerik üretiminde yapay zeka


YAPAY ZEKA İLE İÇERİK ÜRETİMİNİN ZARARLARI

Yapay zeka ile içerik üretiminin bir çok faydası var. Fakat aynı zamanda bu araçlar doğru kullanılmadığında ve denetlenmediğinde birçok da zararı var. 

Bu zararlardan bazıları:

-Yapay zeka ile üretilen içerikler samimiyetten uzak bir dile sahip olur bu sebeple editör kontrolünden geçmelidir.
-Yapay zeka her zaman doğru bilgi vermez bu sebeple mutlaka konuya hakim biri tarafından incelenmelidir.
-Yapay zeka her zaman doğru çeviri yapmaz.
-Yapay zeka önerileri bazen yüzeysel kalabilir.
-Yapay zeka zaman zaman imla hataları yapar.

Yukarıda yazdığım maddeler yapay zeka ile içerik üretiminin bazı zararlarına vurgu yapıyor. Elbette bunlar teknolojik gelişmelerle birlikte ortadan kalkacaktır. 

YAPAY ZEKA İLE GÖRSEL ÜRETİMİ

Yazılı içeriklerin haricinde yapay zeka ile görsel içerik üretimi de oldukça popüler. İçerik üreticileri çok iyi bilir ki bir içeriği yazmak kadar yazılan içeriğe uygun bir görsel bulmak da çok önemlidir. Çoğu zaman stok fotoğraf siteleri tam istediğimiz görseli bulmak için yeterli olmaz. Yapay zeka bu sorunu da kökünden çözüyor. 

papa yapay zeka

Yapay zeka ile görsel üretim araçları da birçok insanın basitçe kullanabileceği yapıya sahip. Birçok araç için istediğiniz görseli tanımlayan kelimeleri girmeniz yeterli oluyor. Bu durum fake haberlerin artmasına ve sosyal medya dezenformasyonuna sebep oluyor. Önümüzdeki dönem, yapay zeka araçları konusunda etik, hukuk ve psikoloji alanlarında büyük tartışmalara gebe olacak

Hiç yorum yok